Как действа и как е устроена руската фуражомелка?

Как действа и как е устроена руската фуражомелка?

Как действа и как е устроена руската фуражомелка? Конструкция и принцип на действие на руската фуражомелка. Фуражните чопъри имат доста прост дизайн и принцип на работа:

  • -Подходящата за това устройство фуражна смес (трева, кореноплодни, зърно) се зарежда в бункера.
  • -Сместа влиза във вътрешна камера, оборудвана с мелници. Техните роли могат да включват ножове, чукове и специални приспособления. Може да има няколко камери за по-ефективна обработка.

Как действа и как е устроена руската фуражомелка?

Натрошеният фураж влиза в подготвения за него контейнер през транспортния блок. Корпусът на устройството е изработен от стомана с висока якост. В допълнение към защитата на вътрешните камери, той е проектиран да стабилизира уреда по време на работа и да намали вибрациите, възникващи по време на смилане.

Вид по тип задвижване

Задвижването на хеликоптера може да бъде механично (ръчно) или електрическо. Ръчните устройства са компактни и не са предназначени за обработка на големи маси суровини. По правило такива модели са мобилни и са подходящи за малки ферми. Удобно е да регулирате интензивността на шредерите.

Електрическото задвижване осигурява висока мощност, производителност и възможност за обработка на големи количества суровини за кратко време. Като правило това са масивни стационарни модели, които се инсталират в големи предприятия. Те работят от мрежата.

Вид по работен елемент

Има три разновидности руски фуражомелки:

  1. Дискови. Смилането възниква по време на работа на ножовете, фиксирани на вала.
  2. Чукови.

Чуковете се въртят с висока скорост, задвижвайки обработената маса в ситото, поради което частиците на суровината се раздробяват и смачкват, преминавайки през ситото в долната камера. Оборудвани с валяк.  Суровините се натрошават и смилат едновременно, изложени на гофрирани ролки.

Вид по вид суровина

В зависимост от вида на фуража, който трябва да се преработи, може да се използва зърнотрошачка, резачка за трева или кореноплодни зеленчуци. За ферми, в които се отглеждат няколко вида животни, за предпочитане са универсалните модели, предназначени за смилане на няколко вида фураж, като зърно и трева.

Как действа и как е устроена руската фуражомелка?
Към началото