Дресиране на кученца. Кога е подходящо да започнете?

Дресиране на кученца

Довеждането вкъщи на нов малък космат приятел е вълнуващо и тези първи дни често са изпълнени с много гушкане и смях, когато вашето кученце започва да изследва света. Когато вие и вашето кученце се настаните в ежедневието, следващата стъпка е да решите кога да започнете да го дресирате. Дресиране на кученца. Много нови собственици не осъзнават колко скоро можете да започнете да обучавате кученцето си и колко полезно може да бъде това.

Дресиране на кученца

Дресиране с команди за послушание и социализация: на възраст от 7 до 8 седмици

Въпреки краткия им период на внимание, от много ранна възраст кученцата се учат на умения за социализация и могат да възприемат основни команди за подчинение като „седнете“ и „стой“. Идеалното време за започване на обучение е около 7 до 8 седмици за повечето кученца. Най-ефективното обучение включва положително стимулиране и нежни команди. Това е и възрастта, за да започнете да социализирате кученцето си с нови хора и нови видове, което им позволява да изследват и да имат нови преживявания.

Дресиране в класове за формално обучение: от 7 до 12 седмици

Някои собственици на домашни любимци, особено тези, които обучават кученце за първи път, може да предпочетат да се запишат в класове за дресиране на кучета. Тези класове имат предимството на обучител, който може да демонстрира подходящи техники за обучение на основни и по-напреднали команди. Обучителят може също да помогне за откриване на потенциални проблеми с поведението. Обучението и да определи дали вашето кученце се нуждае от други официални курсове за обучение на кучета. Като индивидуални сесии или обучение с потапяне. Освен това, груповите тренировки за кучета са чудесно място да започнете да социализирате кученцето си с други домашни любимци и хора в контролирана среда.

В миналото някои треньори препоръчваха да се изчака, докато кученцето навърши 4 до 6 месеца. Или докато бъде напълно ваксинирано, преди да го запишат в класове по дресиране. Но това всъщност пропуска ключов период на социализация в живота на кученцето. През това време то или тя може да развие поведение, което ще трябва да коригирате в бъдеще (като фобии или агресия). В сравнение с обучението на добро поведение от самото начало. Говорете с вашия ветеринарен лекар, за да се уверите, че вашето кученце е достатъчно здраво, за да започне обучение. Да получи първите си ваксини и обезпаразитяване преди първия клас и да бъде в крак с ваксинациите по време на обучението. Намерете треньор, който изисква всички кучета в класа да са в крак с ваксините, за да запазите вашето кученце в безопасност.

Дресиране за спасителни кучета

Собствениците на кучета, които получават кученце от местна спасителна служба, ще имат различен график. От тези, които получават чисто нови кученца, в зависимост от неговия или нейния произход и ситуация. Говорете с вашия ветеринарен лекар и треньора за правилното време за започване. За правилния тип класове (групови или индивидуални) за дресиране на вашето спасително куче.

Когато сте готови да започнете обучение за вашето кученце, свържете се с професионалист. За да научите повече за  уникална философия, базирана на баланса. Той е предназначен да ви помогне да общувате с вашия космат приятел. Да научите как вашето собствено настроение и език на тялото могат да повлияят на вашия домашен любимец и какво могат да ви кажат езикът на тялото и поведението на вашето куче.

Дресиране на кученца. Кога е подходящо да започнете?
Към началото